Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Житомирщині до місцевих бюджетів надійшло понад 6,3 мільярди гривень податкових платежів

опубліковано 04 грудня 2020 о 15:05

З початку року у розпорядження місцевих громад Житомирської області платниками податків спрямовано 6 млрд. 327,6 млн. гривень, що у порівнянні з відповідним періодом минулого року більше на 5,8 відсотків, або на 345,7 мільйонів гривень.

Найбільшою питомою вагою, а це понад 66 відсотків, у формуванні місцевих бюджетів Житомирщини традиційно залишається податок на доходи фізичних осіб, який сплачено у сумі 4 мільярди 224,7 млн. гривень. Темп росту ПДФО до відповідного періоду минулого року забезпечено на рівні 6,5 відсотків, що в абсолютній сумі становить понад 258,8 мільйон гривень.

Представниками малого бізнесу, а це: фізичні особи - підприємці, які сплатили 478,1 мільйон гривень, юридичні особи - спрощенці – 91,5 млн.грн. та сільськогосподарські товаровиробники – 120,4 млн.грн. гривень єдиного податку.

Також, серед бюджетоформуючих податків - земельний податок та орендна плата, яких надійшло від платників у сумі 613,5 мільйонів гривень. Суттєві надходження від рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів, зокрема платниками забезпечено в сумі 163,7 млн.гривень, та акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – 165,1 млн.гривень

 Сектор пресслужби, інформаційної політики

та адміністрування субсайту ГУ ДПС у Житомирській області