Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Нова редакція порядку формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків

опубліковано 23 листопада 2020 о 15:15

Головне управління ДПС у Житомирській області повідомляє, що Міністерство фінансів України наказом від 07.09.2020 №548 (зареєстрований в Мін'юсті 29.10.2020 р. за №1064/35347) затвердило Порядок формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків (далі - Порядок) у новій редакції.

Порядок приводиться у відповідність до змін, внесених Законом України № 466-ІХ від 16.01.2020 року  «Про внесення змін до Податкового кодексу України» щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» до п.77.2 та 77.4 ст.77 ПКУ  щодо порядку проведення документальних планових перевірок.

Річний план-графік складається відповідно до вимог ст.77 Податкового кодексу України.

План-графік документальних планових перевірок на поточний рік оприлюднюється на офіційному вебсайті центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, до 25 грудня року, що передує року, в якому будуть проводитися такі документальні планові перевірки.

Внесення змін до плану-графіка проведення документальних планових перевірок на поточний рік допускається не частіше одного разу у першому та одного разу у другому кварталах такого року, крім випадків, коли зміни пов'язані із змінами найменування платника податків, що вже був включений до плану-графіка, та/або виправлення технічних помилок.

Документальна перевірка платника податків, який був включений до плану-графіка проведення документальних планових перевірок на поточний рік внаслідок внесення змін у такому році (інших, ніж зміни найменування платника податків, що вже був включений до плану-графіка, та/або виправлення технічних помилок), може бути розпочата не раніше ніж 1 липня поточного року у разі внесення змін до плану-графіка проведення документальних перевірок на поточний рік у першому кварталі такого року, і не раніше ніж 1 жовтня поточного року у разі внесення змін до плану-графіка проведення документальних перевірок на поточний рік у другому кварталі такого року.

Оновлений план-графік оприлюднюється на офіційному вебсайті до 30 числа останнього місяця кварталу (у випадках змін найменування платника податків, що вже був включений до плану-графіка, та/або виправлення технічних помилок - до 30 числа місяця, що передує місяцю, в якому будуть проводитися такі документальні планові перевірки).

Формування (коригування) планів-графіків територіальних органів ДПС здійснюється у порядку, встановленому у розділах III - V цього Порядку.

До плану-графіка включаються платники податків, які за результатами господарської діяльності мають найбільші ризики несплати до бюджету податків та зборів, платежів.

Наказом від 07.09.2020 №548 затверджується оновлений перелік ризиків від провадження господарської діяльності платників податків з урахуванням галузевої специфіки, регіональної специфіки, результатів попередніх аудитів, судової практики та даних, які можуть бути отримані від державних органів («відкритих джерел») та їх поділ за ступенями ризику.

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.