Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Діалог із громадськістю: на засіданні Громадської ради обговорили напрямки співпраці

опубліковано 25 вересня 2020 о 15:18

Громадськість Житомирщини провела засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Житомирській області за участі першого заступника начальника відомства Володимира Шелеста. Захід відбувся за участі телеканалу СК-1.

Спілкуючись із ЗМІ, Володимир Шелест зазначив: «Податкова служба відкрита до конструктивного спілкування і готова до змін, які необхідні для зручності платників. Для нас важлива думка громадськості, конструктивна співпраця та ефективність в роботі. Серед пріоритетів роботи служби, важливе місце займає робота із платниками – їх сервісне обслуговування й партнерські відносини.»

Голова Громадської ради Тетяна Годовська, під час інтерв’ю відзначила тривалу плідну співпрацю громадськості та податкової служби у області. Результатом роботи були напрацювання та узагальнення пропозицій від бізнес-середовища, які були враховані у змінах до податкового законодавства.

На порядок денний засідання були винесені питання про підсумки роботи Головного управління, зокрема про надходження коштів до бюджетів, резерви та ризики по їх виконанню, організація роботи щодо погашення податкового боргу, заборгованості з єдиного соціального внеску.

Обговорили новації податкового законодавства, серед яких: особливості застосування новітніх програмних РРО, реформування податкового законодавства в частині оподаткування фізичних осіб-підприємців, тощо.

Під час обговорення членами Громадської ради було озвучено і чимало проблемних питань, серед яких: недосконалість впровадження окремих норм програмного РРО, відсутність покриття доступом до інтернету в окремих населених пунктах, особливості сприймання ПРРО громадян із віковими факторами, які займаються підприємницькою діяльністю та ряд інших питань.

Члени Громадської ради озвучили пропозиції щодо необхідністі проведення, у форматі зустрічі «круглого столу», із представниками ОТГ, адміністраціями ринків, та фізичними - особами підприємцями.

Засідання Громадської ради засвідчило зацікавленість обох сторін у розумінні, зауваженнях і побажаннях, висловлених представниками громадськості, щодо удосконалення системи податкового законодавства, зокрема для мікробізнесу.

Підсумовуючи зустріч Голова Громадської Ради Тетяна Годовська зазначила про визначення переліку найбільш актуальних тем та включення їх до розгляду на наступних засіданнях Громадської ради, формування плану роботи та Регламенту Громадської ради.

Сектор пресслужби, інформаційної політики та адміністрування субсайту ГУ ДПС у Житомирській області