Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Публічна інформація: звіти щодо задоволення запитів

опубліковано 16 вересня 2020 о 11:39

До Головного управління ДПС у Житомирській області станом на 01 вересня 2020 року відповідно до Закону від 13.01.2011 №2939-VI «Про доступ до публічної інформації» надійшло 60 інформаційних запитів, у тому числі: від фізичних осіб - 40 запитів, від юридичних осіб - 20 запитів.

Запитувачів цікавила інформація щодо надання копій документів, розрахунку податкових зобов’язань, подання звітності, сум сплачених податків, обліку платників, здійснення перевірок, ставок податків, статистичні відомості в межах компетенції, сум податкового боргу, режиму роботи центрів обслуговування платників під час карантину, реквізитів рахунків, інформації про себе та інші. 

У результаті розгляду запитів на інформацію задоволено - 46 запитів, надано відмову на підставі п.1 ст.22  вищевказаного закону на 6 запитів, направлено до належного розпорядника інформації на підставі п.3 ст. 22 - 7 запитів. Станом на 01 вересня 2020 року перебував на розгляді в зв’язку із ненастанням граничного терміну надання відповіді 1 запит.

На вказані запити на інформацію відповіді надані у встановлені законодавством терміни.

Звертаємо увагу, що Закон не поширюється на відносини у сфері звернень громадян, які регулюються спеціальним законом, а саме Законом України „Про звернення громадян”. Запит на отримання публічної інформації має відповідати вимогам ст. ст. 1 та 19 Закону № 2939.

Публічна інформація - це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб'єктами владних повноважень своїх обов'язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб'єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених цим Законом.