Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сумлінний покупець - податківець

опубліковано 30 липня 2020 о 10:04

Головне управління ДПС у Житомирській області звертає увагу, що з 1 серпня 2020 року впроваджується застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, відповідно до вимог Закону України від 20 вересня 2019 року №128-ХІ «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг».

Як зазначив начальник Головного управління ДПС у Житомирській області Костянтин Гавриш: «Запроваджується нова концепція відповідальності, що є необхідністю в сучасних умовах ведення бізнесу. Підтвердженням покупки і гарантією захисту своїх прав, а також запорукою повноти сплати податків до бюджету є - отримання фіскального касового чеку. Позиція податкової служби не в застосуванні фінансових санкцій за порушення норм законодавства, а в системному, добровільному надходженні податків і зборів від платників податків. Саме тому доречні слова відомого Кріса Діксона, інвестора Andreesen Horowitz «Зростайте безшумно, щоб про вас не впізнали потенційні конкуренти».

Фахівці Головного управління ДПС у Житомирській області щоденно не тільки виконують сумлінно свої функціональні обов’язки на робочих місцях, а й свідомо виступають у ролі покупців товарів, послуг, які надаються у сфері торгівлі, громадського харчування, автозаправних станціях, тощо. І хто, як не  податківці, відчувають, а іноді і є свідками порушень суб’єктами господарювання дотримання норм податкового законодавства, зокрема не видачі  фіскальних касових чеків.

З цією метою працівники податкової служби в області протягом місячного терміну започатковують кампанію «Сумлінний покупець - податківець». Метою цього заходу є небайдужість до цієї проблеми та підвищення свідомості громадянина свого міста, району. Кожен податківець - покупець, громадянин, якому відмовили у видачі фіскального касового чеку, або став свідком порушень повідомлятиме про факт порушення за номером телефону - (0412) 413-882.

Сектор комунікацій ГУ ДПС у Житомирській області