Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 413 мільйонів гривень єдиного податку надійшло до бюджетів територіальних громад області

опубліковано 09 липня 2020 о 13:35

Підприємці Житомирської області, які працюють за спрощеною системою оподаткування протягом першого півріччя 2020 року сплатили до місцевого бюджету 412,8 мільйонів гривень єдиного податку. Таким чином, місцеві громади Житомирщини за шість місяців поточного року отримали від суб’єктів господарювання – спрощенців на 7,6 відсотки коштів більше проти аналогічного періоду минулого року, що в абсолютній сумі становить 29 мільйонів гривень.

Індикативне завдання виконано на 102,5 відсотків, а це означає що додатково до місцевої скарбниці надійшло майже 10 мільйонів гривень.

Що стосується конкретного внеску представників спрощеної системи оподаткування до місцевих бюджетів, то найбільша бюджетна частка належить фізичним особам – підприємцям, які сплатили 322,1 мільйон гривень єдиного податку, яких на сьогоднішній день зареєстровано майже 34 тисячі.

Окремо відмітимо, що 43,2 мільйони гривень надійшло від сільськогосподарських товаровиробників четвертої групи та 47,5 мільйонів гривень податкових надходжень від юридичних осіб – спрощенців на 3 групі системи оподаткування.