Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Права суб’єктів господарювання на доступ до публічної інформації

опубліковано 19 червня 2020 о 10:16

З метою забезпечення прозорості та відкритості суб’єктів владних повноважень та реалізації права кожного на доступ до публічної інформації діє Закон України від 13.01.2011 №2939-VI «Про доступ до публічної інформації» (далі – Закон № 2939).

До Головного управління ДПС у Житомирській області станом на 01 червня 2020 року відповідно до Закону № 2939 поштою та електронною поштою надійшло 44 інформаційних запита, у тому числі:

- від фізичних осіб – 27 запитів;

- від юридичних осіб – 17 запитів.

Запитувачів цікавила інформація щодо: надання копій документів, розрахунку податкових зобов’язань, подання звітності, сум сплачених податків, обліку платників, здійснення перевірок, ставок податків, статистичні відомості в межах компетенції, сум податкового боргу, режиму роботи центрів обслуговування платників під час карантину та ін. 

У результаті розгляду запитів на інформацію задоволено 32 запита; надано відмову на підставі п.1 ст.22 Закону №2939 на 5 запитів; направлено до належного розпорядника інформації на підставі п.3 ст. 22 Закону №2939  5 запитів; станом на 01 червня 2020 року перебували на розгляді в зв’язку із ненастанням граничного терміну надання відповіді 2 запита.

На вказані запити на інформацію відповіді надані у встановлені законодавством терміни.

До уваги запитувачів!

Запитувачі інформації ототожнюють такі поняття як запит на отримання публічної інформації, звернення, надання консультації з питань практичного застосування окремих норм законодавства України з питань державної митної справи, при цьому дані категорії звернень є різними за наступними ознаками: правовими підставами; визначенням понять; формами; строком розгляду; змістом; вимогами оформлення; оплатністю тощо.

Закон не поширюється на відносини у сфері звернень громадян, які регулюються спеціальним законом, а саме Законом України „Про звернення громадян”. Запит на отримання публічної інформації має відповідати вимогам ст. ст. 1 та 19 Закону № 2939.

Запит на інформацію – це прохання особи до розпорядника інформації надати публічну інформацію, що знаходиться у його володінні.

Запитувач має право звернутися до розпорядника інформації із запитом на інформацію незалежно від того, стосується ця інформація його особисто чи ні, без пояснення причини подання запиту.

 Сектор комунікацій ГУ ДПС у Житомирській області