Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Житомирщини сплатили понад 2,3 мільярда гривень єдиного соціального внеску

опубліковано 10 червня 2020 о 11:15

У січні-травні 2020 року надходження єдиного  соціального внеску від платників Житомирської області склали понад 2,3 мільярди гривень. Як повідомили в  Головному управлінні ДПС у Житомирській  області, сплата єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування порівняно з аналогічним періодом минулого року збільшилася на  55,9 млн. грн., або на 2,5 відсотків.

Лише у травні роботодавці області спрямували до бюджету 446,9 мільйона гривень єдиного внеску.

За п’ять місяців найбільші  відрахування забезпечили  роботодавці та самозайняті особи м. Житомира  – 928,3 млн. грн., м. Новоград-Волинського – 149,2 млн. грн., м. Бердичева – 136,7 млн. грн., Житомирського району – 149,5 млн. грн.

Нагадаємо, що з 1 березня до 31 травня 2020 року тимчасово не застосовуються штрафні санкції за несвоєчасну сплату ЄСВ, за неповну або несвоєчасну сплату єдиного внеску одночасно з видачею сум виплат, на які нараховується ЄСВ (авансових платежів), а також за несвоєчасне подання звітності з ЄСВ до податкових органів. Крім того, за цей період платникам єдиного внеску не нараховується пеня, а нарахована пеня за ці періоди підлягає списанню.

Це передбачено Законами України від 17.03.2020 р. №533-ІХ та від 30.03.2020 р. №540.

В умовах запроваджених карантинних заходів завдяки своєчасній сплаті єдиного  внеску громадянам Житомирщини гарантується право на соціальний захист та захищені соціальні гарантії на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, пенсійне забезпечення та інші державні виплати.