Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звільнення від оподаткування ПДВ медвиробів для боротьби з коронавірусом

опубліковано 30 квітня 2020 о 09:50

Головне управління ДПС у Житомирській області повідомляє, що Законом України від 30.03.2020 № 540-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)" пункт 71 підзроділу ІІ розд. ХХ ПКУ викладено в новій редакції.

Нагадаємо, що цей пункт було введено Законом № 530 щодо боротьби з коронавірусом. Зазначений пункт у попередній редакції звільняв від оподаткування ПДВ лише імпорт ліків та мед виробів для боротьби з коронавірусом.

Згідно зі змінами тимчасово, на період, що закінчується останнім числом місяця,  в якому завершується дія  карантину, звільняються від оподаткування ПДВ операції з ввезення на митну територію України та/або операції з постачання  на митній території України товарів  (в тому числі лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання), необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19), перелік яких визначено постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2020 року № 224.