Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 200 млн грн єдиного податку отримали місцеві громади Житомирщини

опубліковано 12 березня 2020 о 12:18

Забезпечення надходжень до місцевих бюджетів є одним з пріоритетних напрямків роботи Головного управління ДПС у Житомирській області.

Завдяки сумлінності платників єдиного податку протягом січня-лютого 2020 року місцеві бюджети поповнились на 202,6 млн гривень. Порівняно з аналогічним періодом минулого року, надходження збільшились на 19,4 млн гривень. Переважна більшість коштів надійшла від фізичних осіб підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування. Так, за вказаний період ними перераховано 150,9 млн грн., юридичними особами у звітному періоді сплачено 24,8 млн грн, сільгосптоваровиробниками –  платниками єдиного податку – 26,8 млн гривень.

Як зазначив в.о. начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Володимир Луговський: «Зростання надходжень єдиного податку від малого та середнього підприємництва ґрунтується на щоденній спільній роботі податківців, органів влади та місцевого самоврядування, ініціативах з обох сторін, розуміння того, що ми робимо одну справу задля громади і країни в цілому».

Нагадаємо, єдиний податок у повному обсязі спрямовується, безпосередньо, до місцевих бюджетів. Таким чином, перераховуючи його своєчасно, суб’єкти господарювання – спрощенці забезпечують рівномірне наповнення дохідної частини бюджету, що сприяє фінансуванню соціальної сфери та розвитку місцевих громад.