Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відповідально та фахово: підготовка до подання декларацій за 2019 рік

опубліковано 28 лютого 2020 о 16:16

Черговий раз проведено заняття з професійно-економічного навчання із працівниками відомства Головного управління ДПС у Житомирській області.  

Відповідно до навчально - тематичного плану ознайомлено працівників із діючими вимогами та нововведеннями з підготовки до подання декларацій податківцями, які є уповноваженими на виконання функцій держави за 2019 рік.

Начальник відділу організації та проведення перевірок відомостей у деклараціях суб’єктів декларування Управління податків і зборів з фізичних осіб Микола Молодковець прокоментував про зміни, внесені до форми декларації, нових розділів декларації, та особливостях заповнення розділів оновленої декларації.

Акцентував увагу на вимоги статті 52 Закону України від 14.10.2014 № 1700-VІІ „Про запобігання корупції"(із змінами) - «Додаткові заходи здійснення фінансового контролю» щодо відкриття суб'єктом декларування або членом його сім'ї валютного рахунка в установі банку-нерезидента та щодо подання письмового повідомлення про суттєві зміни у майновому стані суб'єкта декларування, інформацію про відкриті банківські рахунки.

Наголошено на необхідності перевірки дії особистих електронних цифрових підписів працівників відомства, та своєчасності їх заміни в особистому кабінеті розміщеному на сайті НАЗК.

В.о. начальника відділу з питань запобігання та виявлення корупції Олег Іщенко ознайомив працівників із роз’ясненнями НАЗК від 13.02.2020  №1 «Щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового контролю, якими необхідно користуватися при заповненні електронної декларації.

Усіх працівників управління попереджено про необхідність своєчасного подання декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зокрема до 1 квітня 2020 року.

Сектор комунікацій ГУ ДПС у області