Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Житомирщині підбито перші підсумки деклараційної кампанії

опубліковано 26 лютого 2020 о 15:21

З початку кампанії декларування громадянами подано 762 декларації про майновий стан та доходи, в тому числі 2 деклараціїї на отримання податкової знижки у відповідності до вимог ст. 166 Податкового кодексу України.

Сума всіх задекларованих доходів, отриманих у 2019 році складає  93,5 млн. гривень. Громадяни самостійно визначили до сплати в бюджет 3,4 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 0,8 млн.грн  військового збору, що у порівнянні із відповідним періодом минулого року більше відповідно на 0,7 та 02 млн. гривень.

Нагадуємо, обов’язок подання декларації про майновий стан і доходи виникає у разі отримання громадянами упродовж 2019 року доходів не від податкових агентів, від здійснення операцій з інвестиційними активами, надання майна в оренду фізичним особам, у вигляді виграшів, спадщини чи подарунків, іноземних доходів, інших доходів, які не були оподатковані протягом року за місцем виплати доходу, але не є звільненими від оподаткування.

Останній день подання декларації – 30 квітня 2020 року, а для охочих реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2019 року податкова декларація подається по 31 грудня 2020 року включно.

Платник податків може обрати зручний для себе спосіб подачі податкової декларації про майновий стан і доходи:

- особисто або уповноваженою на це особою;

- надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

- засобами електронного зв’язку  в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.