Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети Житомирщини отримали від малого бізнесу 797 мільйонів гривень єдиного податку

опубліковано 09 грудня 2019 о 13:39

За одинадцять місяців цього року до місцевих бюджетів від підприємців та підприємств, які працюють за спрощеною системою оподаткування, надійшло 797,1 мільйонів гривень єдиного податку.

Місцеві громади отримали у своє розпорядження  на 113,4 млн.грн. більше надходжень єдиного податку, порівняно з відповідним періодом минулого року. Завдання по наповненню місцевих бюджетів виконано на 105 відсотків, додатково до плану надійшло понад 38,2 мільйонів гривень.

Найбільший внесок у бюджети громад зробили фізичні особи - підприємці, які сплатили 582,8 мільйонів гривень, юридичні особи - спрощенці - 94,1 млн.грн. та сільськогосподарські товаровиробники  - 120,2 млн.грн. гривень єдиного податку.

Позитивна динаміка зі сплати єдиного податку спостерігається за усіма категоріями платників, що обрали спрощену систему оподаткування.

У Головному управлінні ДПС у Житомирській області відзначають, що сумлінно сплачуючи єдиний податок до місцевих бюджетів, тим самим платники забезпечують життєдіяльність  територіальних громад.

Сектор комунікацій ГУ ДПС у Житомирській області