Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 700 мільйонів гривень єдиного податку сплатили спрощенці до місцевого бюджету

опубліковано 26 листопада 2019 о 14:58

Підприємці Житомирської області, які працюють за спрощеною системою оподаткування протягом десяти місяців 2019 року сплатили до місцевого бюджету 699,0 мільйонів гривень єдиного податку.
Таким чином, місцеві громади Житомирщини з початку поточного року отримали від суб’єктів господарювання – спрощенців на 117 відсотків коштів більше проти аналогічного періоду минулого року, що в абсолютній сумі становить 103 мільйонів гривень.

Індикативне завдання виконано на 105 відсотків, а це означає що додатково до місцевої скарбниці надійшло майже 35 мільйонів гривень.

Що стосується конкретного внеску представників спрощеної системи оподаткування до місцевих бюджетів, то найбільша бюджетна частка належить фізичним особам – підприємцям, які сплатили майже 503 мільйонів гривень єдиного податку, яких на сьогоднішній день зареєстровано більш ніж 33 тисячі. Понад 116 мільйонів гривень надійшло від сільськогосподарських товаровиробників четвертої групи. Від юридичних осіб – спрощенців територіальні громади краю отримали 79,9 мільйони гривень податкових надходжень.