Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коростишівська ДПІ: Роз’яснювальна кампанія щодо подання податкової декларації про майновий стан і доходи

опубліковано 07 жовтня 2024 о 10:08

У Центрі обслуговування платників Коростишівської ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області роз’яснюють відвідувачам актуальні питання податкового законодавства, зокрема консультують щодо декларування доходів громадян, в тому числі й щодо нюансів подання податкової декларації  про майновий стан і доходи через «Електронний кабінет». Податківці розповідають платникам, що таку декларацію слід подати до 1 травня 2024 року, а суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору, визначені в декларації, необхідно сплатити до 1 серпня цього року, а право на податкову знижку можна реалізувати до 31 грудня 2024 року.

У період дії воєнного часу для забезпечення безпеки громадян фахівці інспекції пропонують суб’єктам господарювання, а також громадянам максимально використовувати електронні сервіси ДПС та «Електронний кабінет платників податків». Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.  

Під час консультацій інформують платників податків, про те, що якщо вони бажають отримувати документи від контролюючого органу через Електронний кабінет то повинні подати Заяву про бажання отримувати документи через Електронний кабінет (форма J/F1391602). Після чого листування контролюючих органів з платниками податків, здійснюється засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг»  та «Про електронні довірчі послуги» шляхом надсилання документа в Електронний кабінет з одночасним надісланням платнику податків на його електронну адресу (адреси) інформації про вид документа, дату та час його надіслання в Електронний кабінет. Документ, надісланий контролюючим органом в Електронний кабінет, вважається врученим платнику податків, якщо він сформований з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги» та є доступним в Електронному кабінеті.