Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коростишівська ДПІ: Практикум із новоствореними фізичними особами підприємцями відбувся у ЦОП Коростишівської ДПІ

опубліковано 30 вересня 2024 о 10:22

Фахівцями Коростишівської ДПІ  постійно надаються роз’яснення  для громадян району, які бажають зареєструвати підприємницьку діяльність. Платників інформують про порядок реєстрації підприємницької діяльності та роз’яснюють, що таке Кведи. Детально повідомляють про системи оподаткування фізичних осіб – підприємців; як обрати групу оподаткування на спрощеній системі; вимоги щодо РРО/ПРРО; які податки необхідно сплачувати на загальній, а які на спрощеній системі оподаткування, від чого вони залежать та їх ставки; порядок та строки подання звітності.

Нещодавно, працівники Коростишівської ДПІ  провели практикум із новоствореними суб'єктами господарювання.

Податківці роз'яснили фізичним особам підприємцям порядок обрання спрощеної системи оподаткування та зокрема, як вибрати групу платника єдиного податку.

Податківці звертають увагу, що платник податків зобов’язаний стати на облік у відповідних контролюючих органах за основним та неосновним місцем обліку, повідомляти про всі об’єкти оподаткування  і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням контролюючий орган за основним місцем обліку згідно повідомлення за ф.№ 20-ОПП.

Також працівники ДПІ роз'яснили платникам податків основні норми законодавства щодо  використання PPO.

Крім того, в ході заходу податьківці наочно продемонстрували присутнім електронні сервіси ДПС, які забезпечують дистанційне спілкування з податковою, значно спрощують та скорочують отримання адміністративних послуг, довідок, подання звітності. Також  пояснила, як отримати електронний цифровий підпис для його подальшого використання в Електронному кабінеті.

Зустріч відбулась у форматі конструктивного діалогу. Платники податків отримали вичерпні відповіді на всі запитання.