Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Житомирська ДПІ: Відбувся семінар для платників податків

опубліковано 25 червня 2024 о 15:53

Податківці Житомирської ДПІ приділяють значну увагу проведенню роз’яснювальної роботи з платниками податків, адже якщо платник обізнаний з податковим законодавством – це гарантія вчасно поданої звітності та сплачених податків.

Тому, щоб ознайомити платників податків з податковими новаціями та звернути увагу на нюанси, що стосуються адміністрування деяких податків, нещодавно в Житомирській ДПІ провели семінар. 

Під час заходу, начальник відділу податкових сервісів та звітності Житомирської ДПІ Наталія Оксюковська нагадала про обов’язок певних категорій суб’єктів господарювання застосовувати РРО/ПРРО при розрахунках готівковими коштами та платіжні термінали для розрахунків банківськими картками.

Також посадовиця зупинилася на питанні нарахування та сплати майнових податків, зазначила, що у разі виявлення розбіжностей між даними, зазначеними у повідомленнях-рішеннях та документах на право власності, громадяни можуть прийти в ЦОП та провести звірку. Також звернула увагу на правильності заповнення реквізитів платіжної інструкції, задля уникнення виникнення податкового боргу. 

Крім цього, Наталія Оксюковська відповіла на питання присутніх платників щодо отримання податкової знижки. Зокрема, вона роз’яснила як розраховується знижка, які документи необхідно подати разом з податковою декларацією та як подати декларацію про майновий стан і доходи. 

На завершення зустрічі посадовиця розповіла про електронні сервіси ДПС: Електронний кабінет та «Моя податкова».