Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коростенська ДПІ: Мобільний застосунок «Моя податкова» - це зручно

опубліковано 24 червня 2024 о 15:50

Фахівці Коростенської ДПІ проводять робочі зустрічі з громадянами, під час яких роз’яснюють особливості оподаткування нерухомості та земельних ділянок, інформують про право на пільги та звірку, а також консультують щодо питань, які виникають у платників при використанні податкових сервісів.

Податківці, зокрема, розповідають про терміни сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного податку та, у разі необхідності, проводять звірку з цих податків. Крім цього, наголошують на важливості вчасної сплати майнових податків.

Мешканці Коростенщини можуть отримати консультаційну та практичну допомогу з питань налаштування мобільного застосунку «Моя податкова» у місцевій державній податковій інспекції.

Це нове ІТ-рішення ДПС стане в нагоді громадянам, які у будь-який зручний час можуть отримати інформацію щодо нарахувань і сплати податків, власних реєстраційних даних, наявності заборгованості перед бюджетом тощо.

Фахівці податкової також надають консультації з питань подання декларацій про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки та практичну допомогу при користуванні електронними сервісами ДПС, знайомлять громадян з безкоштовним мобільним застосунком «Моя податкова».

Навички дистанційного спілкування з податковою службою за посередництвом мобільного застосунку «Моя податкова» не вимагають спеціальних технічних знань.

Тож усім громадянам, передусім власникам землі та нерухомості, у податковій службі радять стати користувачем нового ІТ-рішення. Перевірити стан розрахунків із бюджетом та сплатити заборговані податки можна у будь-який зручний час.

У мобільному застосунку «Моя податкова» доступні сервіси для ФОП:

- Мій ФОП у розділі «Мої дані» застосунку: інформація про реєстрацію ФОП та обрання спрощеної системи оподаткування;

- подання податкових декларацій платника єдиного податку: для ФОП, які обрали спрощену систему оподаткування 1-3 груп, у розділі «Послуги»;

- сплата податків: доступна у «Стані розрахунків з бюджетом» розділу «Послуги».