Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Брусилівська ДПІ: Брусилівські податківці у постійному діалозі з платниками

опубліковано 04 червня 2024 о 14:56

Під час  отримання адміністративних послуг та інших зустрічей з громадянами в ЦОП Брусилівської  ДПІ начальник ДПІ Тетяна Бортнічук  нагадує про необхідність своєчасної сплати податків.  

Зокрема під час чергової зустрічі з громадянами податківець зазначила, що податок на нерухомість, земельний податок та мінімальне податкове зобов’язання фізичним особам нараховує податкова служба та до 1 липня направляє їм податкові повідомлення – рішення.  

Проте, тепер громадянам не потрібно чекати на паперовий варіант повідомлення, - з ним можна ознайомитись в «Електронному кабінеті» платника або у мобільному застосунку «Моя податкова». 

Сплатити нараховані суми потрібно протягом 60 календарних днів з дня отримання такого повідомлення – рішення і зробити це, за словами фахівця, можна скориставшись згаданими електронними сервісами ДПС.   

Крім того  начальник ДПІ розповіла і про інші функціональні можливості електронного кабінету платника та мобільного застосунку «Моя податкова», зокрема, що за їх допомогою можна подати податкову декларацію про майновий стан і доходи, отримати інформацію про наявність чи відсутність податкового боргу, відомості про виплачені доходи  або повідомити органи ДПС про зміну даних за формою 5ДР тощо.  Віднедавна у мобільному застосунку «Моя податкова» стали доступними нові сервіси  і для ФОП.