Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Малинська ДПІ: Реєстрація ФОП та обрання КВЕДів

опубліковано 17 травня 2024 о 11:19

Одним із пріоритетних напрямів роботи Малинської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Житомирській області є  забезпечення  практичної  та інформаційної  підтримки підприємницької діяльності.  

Під час щоденної роботи головний державний інспектор Малинської державної податкової інспекції Ірина Іваницька звертає увагу громадян на  переваги ведення бізнесу у статусі ФОП. Повідомляє, як визначити систему оподаткування після вибору  КВЕДу, суму та терміни плати податків, крайні терміни подання звітності.

Сьогодні в Україні використовується дві системи оподаткування для ФОП загальна та спрощена (єдиний податок).

Відповідно до Податкового кодексу України об’єктом оподаткування на загальній системі оподаткування є чистий оподатковуваний дохід, тобто різниця між загальним оподатковуваним доходом (виручка у грошовій та негрошовій формі) і документально підтвердженими витратами, пов’язаними з господарською діяльністю такої фізичної особи – підприємця.

Підприємці на спрощеній системі оподаткування сплачують єдиний податок (ЄП) – фіксовану суму чи відсоток від обсягу доходу. 

Спрощена система дозволяє підприємцю значно спростити ведення діяльності за рахунок меншої кількості звітів, податків, що сплачуються та їх розмірів. Але вона також має свої обмеження.

Головний державний інспектор Малинської ДПІ  акцентує увагу громадян, які реєструються  фізичними особами - підприємцями, що за допомогою Загальнодоступного інформаційно-довідкового  ресурсу (ЗІР), кожен платник податків в режимі online може дізнатися офіційну позицію ДПС з найактуальніших питань оподаткування. Цим сервісом можуть скористуватися не лише досвідчені фахівці бухгалтерських та фінансових служб підприємств, а й підприємці-початківці.

Також, Ірина Іваницька повідомляє про переваги подання звітності в електронному вигляді та повідомляє, що платники в разі необхідності можуть отримати кваліфіковану практичну допомогу податківців щодо використання електронних сервісів ДПС України в приміщенні Малинської ДПІ.