Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Малинська ДПІ: Розрахунок податкової знижки за навчання

опубліковано 17 квітня 2024 о 11:14

Головний державний інспектор Наталія Воробей розповідає про порядок розрахунку податкової знижки за суму витрат, понесених за навчання, за наслідками звітного податкового року.

Зазначимо, що база оподаткування визначається шляхом зменшення річної суми нарахованої заробітної плати на суму страхових внесків до Накопичувального фонду, а також на суму податкової соціальної пільги (далі – ПСП) за її наявності (інформацію щодо сум нарахованого загального річного оподатковуваного доходу, застосованих ПСП, утриманого податку на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО) – фізичні особи отримують у вигляді довідки про доходи від свого роботодавця).

Далі, на підставі підтверджувальних документів, визначається сума (вартість) витрат платника податку – резидента, дозволених до включення до податкової знижки.  Потім здійснюється розрахунок суми ПДФО, на яку зменшуються податкові зобов’язані у зв’язку з використанням права на податкову знижку. Сума, що має бути повернута, зараховується на банківський рахунок платника податку, відкритий у будь-якому комерційному банку зазначений в податковій декларації про майновий стан і доходи протягом 60 календарних днів після надходження такої податкової декларації.

Наталія Воробей надала допомогу у відправленні декларації про майновий стан і доходи на отримання податкової знижки за навчання через мобільний застосунок «Моя податкова» та надала рекомендації, як подати декларацію через Електронний кабінет на офіційному порталі ДПС.