Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бердичівська ДПІ: Змінили місце проживання – повідомте податкову

опубліковано 12 квітня 2024 о 14:23

Фахівці ДПІ інформують відвідувачів ЦОП про обов’язок фізичних осіб подавати контролюючим органам відомості про зміну даних, зокрема адреси реєстрації. 

Форми Заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (ф. №5ДР) та Заяви про внесення змін до окремого реєстру Державного реєстру фізичних осіб – платників податків, щодо фізичних осіб, які обліковуються за серією та номером паспорта (ф. №5ДРП) затверджено наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 №822. 

Фізичні особи подають зазначені заяви особисто або через представника до Державної податкової інспекції за своєю податковою адресою (місцем проживання), а у разі зміни місця проживання - до ДПІ за новим місцем проживання. Фізичні особи, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, подають зазначені заяви особисто або через представника до будь-якої ДПІ. 

Водночас повідомляємо, що Заяву за формою №5ДР можна подати в електронній формі з відсканованими копіями підтверджуючих документів, необхідних для внесення змін до Державного реєстру, за допомогою інформаційно-комунікаційної системи «Електронний кабінет» або мобільного застосунку «Моя податкова».