Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бердичівська ДПІ: Про актуальні питання податкового законодавства на зустрічі з головою Райгородоцької громади

опубліковано 12 квітня 2024 о 14:20

Питання оподаткування благодійної допомоги, яка виплачується внутрішньо переміщеним особам та декларування доходів громадян, отриманих у 2023 році, були розглянуті на черговій зустрічі заступника начальника Бердичівської ДПІ Геннадія Дубовика з сільським головою Райгородоцької територіальної громади Максимом САМЧИКОМ.

Зокрема, фахівець податкової звернув увагу на те, що у разі, якщо дохід у вигляді благодійної допомоги виплачується (надається) благодійниками, у тому числі благодійниками – фізичними особами, які внесені до Реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації, в порядку, визначеному Законом № 5073, або у порядку, визначеному Законом № 5073, на користь фізичних осіб, які зазначені у абзацах четвертому та п’ятому п.п. «а», абзаці четвертому «в» п.п. 165.1.54 п. 165.1 ст. 165 Кодексу, то сума такої допомоги не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податків, за умов дотримання вимог, визначених п.п. 170.7.8 п. 170.7 ст. 170 Кодексу та п. 25 і п. 26 підрозділу 1 розділу ХХ «Перехідні положення» Кодексу.

У ході зустрічі також розглянули випадки обов’язкового декларування, терміни та способи подання декларації про майновий стан і доходи, право на отримання податкової знижки.