Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Радомишльська ДПІ: Про декларування громадянами доходів, отриманих впродовж 2023 року

опубліковано 27 березня 2024 о 15:57

Працівниками ЦОП постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота з платниками податків щодо декларування доходів отриманих у 2023 році.

Так, під час зустрічі з громадянами наголошено, що у 2024 році потрібно подати декларацію тим громадянам, які отримували протягом 2023 року доходи не від податкових агентів, іноземні доходи, доходи від здійснення операцій з інвестиційними активами (продаж цінних паперів, корпоративних прав та інше), від надання майна в оренду фізичним особам, доходи у вигляді виграшів у гральних закладах, спадщини чи подарунків, інші доходи, які не були оподатковані протягом року за місцем виплати доходу, але не є звільненими від оподаткування, та при виїзді платника податків-резидента за кордон на постійне місце проживання та в інших передбачених Кодексом випадках. 

За словами посадовців, підлягають декларуванню доходи, які отримані від надання в оренду нерухомого майна, від продажу власної сільгосппродукції; отримання спадщини чи подарунка від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступенів споріднення; доходи  з яких при нарахуванні або виплаті податок на доходи фізичних осіб не утримувався тощо. 

Було звернуто увагу платників, що суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору, визначені в декларації, необхідно сплатити до 1 серпня цього року.  

Податківці також нагадали, що платники податків мають право скористатися податковою знижкою за 2023 рік шляхом подання декларації до 31.12.2024 року.

Подати декларацію в електронному вигляді можна за допомогою сервісу ДПС України «Електронний кабінет платника», мобільного застосунку «Моя податкова» або надіслати поштою з повідомленням про вручення з описом вкладення чи подати в центрах обслуговування платників за місцем своєї реєстрації.