Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лугинська ДПІ: Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Декларування доходів громадян»

опубліковано 14 лютого 2024 о 12:56

Днями у Лугинської ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Декларування доходів громадян». На запитання платників відповідав головний державний інспектор Лугинської ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області Віктор Степанюк.

Частина запитань стосувалась реалізації права платника на податкову знижку, а саме: строки подання податкової декларації про майновий стан та доходи, які документи потрібно надати для оформлення податкової знижки на навчання, які строки повернення сум податку на доходи фізичних осіб

Також було наголошено, що 01.01.2024 року введено в дію нову форму податкової декларації про майновий стан і доходи, у зв’язку із набранням чинності наказу Міністерства фінансів України від 28 серпня 2023 року №467 «Про затвердження  Змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи».

Крім того, було проінформовано, що для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на веб-порталі ДПС в Електронному кабінеті (https://cabinet.tax.gov.ua/) у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Податкова декларація». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку.