Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коростишівська ДПІ: відбулась робоча зустріч податківців із представниками Харитонівської сільської ради

опубліковано 08 лютого 2024 о 14:25

Відбулась робоча зустріч начальника Коростишівської ДПІ Тетяни Демиденко  з представниками Харитонівської сільської ради:  начальником центру надання адміністративних послуг Мариною Бондарчук, спеціалістом сектору містобудування, архітектури, земельних відносин, інфраструктури захисту довкілля та цивільного захисту населення  Юліаною Радченко, начальником служби у справах дітей Наталією Башинською та  начальником фінансового управління Харитонівської сільської ради  Валентиною Савчук, де акцентовано увагу на продовженні співпраці щодо наповнення місцевого бюджету, у першу чергу щодо оперативного інформування мешканців громади про наявність податкового боргу по майновий податках та з мінімального податкового зобов'язання.

Також,  обговорювались питання щодо своєчасного нарахування земельного податку та орендної плати в повному обсязі, активізація робочої групи при Харитонівській ОТГ по легалізації заробітної плати і зайнятості населення та тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, підвищення рівня оплати праці, заходи з погашення податкового боргу із сумами до 3060 грн.

Проінформовано учасників зустрічі про переваги використання електронних сервісів, застосування суб'єктами господарювання РРО/ПРРО та наявності ліцензій.

Наголошено, що громадяни зобов'язані подавати органам ДПС відомості про зміну даних (в тому числі реєстрацію зміни місця проживання. 

Такі відомості можна подати особисто до контролюючого органу або в електронному вигляді, не відвідуючи орган ДПС, а скориставшись електронним сервісом ІТС «Електронний кабінет» або застосунком «Моя податкова».

Також, обговорили з присутніми, про початок деклараційної кампанії доходів громадян, отриманих у 2023 році та звернено окремо увагу на необхідності залучення до декларування таких доходів осіб, які надають послуги по обробітку земельних ділянок, та які отримували доходи від реалізації сільськогосподарської продукції.