Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коростишівська ДПІ: Про подання звітності через Електронний кабінет

опубліковано 06 лютого 2024 о 16:33

Днями, головний державний інспектор Валентина Ставська провела для платників податків тренінг щодо порядку та переваг подання податкової звітності через електронні сервіси ДПС.

Під час навчання посадовець зазначила, що для формування та надсилання документів звітності в електронній формі платник може скористатися Електронним кабінетом, вхід до якого здійснюється за адресою cabinet.tax.gov.ua а також через вебпортал ДПС України http://tax.gov.ua з використанням кваліфікованого електронного підпису будь-якого Акредитованого центру сертифікації ключів.

Посадовець звернула увагу, що меню «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету надає можливість платникам податків створити електронні документи звітності, перевірити, підписати та надіслати в електронному вигляді до контролюючих органів. Вкладка «Вхідні» меню «Вхідні/вихідні документи» надає доступ до квитанцій щодо приймання та обробки надісланого електронного документа контролюючим органом.

Також відмітила, що переглянути подану звітність, незалежно від способу її подання, включаючи звіти, подані на паперових носіях, можна скориставшись меню «Перегляд звітності» приватної частини Електронного кабінету. 

Разом з тим, посадовець розповіла про безкоштовний мобільний застосунок «Моя податкова» від ДПС та надала практичну допомогу платникам з питань електронного звітування.