Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Брусилівська ДПІ: Тісна співпраця – запорука успіху

опубліковано 02 лютого 2024 о 15:43

Відбулася робоча зустріч начальника Брусилівської ДПІ Тетяни Бортнічук та начальника відділу фінансів Брусилівської селищної ради Ірини Овсієнко. Основними темами для обговорення були питання наповнення бюджету, погашення податкових боргів, декларування доходів платниками податків, отриманих у 2023 році, новації податкового законодавства та інші питання. 
У ході зустрічі начальник ДПІ Тетяна Бортнічук, розповіла про зручності користування електронними сервісами ДПС України та на практиці продемонструвала можливості нового мобільного за стосунку «Моя податкова». 

Крім цього фахівець проінформувала, що починаючи з 2023 року платники податків, як підприємці так і громадяни, зобов’язані сплачувати мінімальне податкове зобов’язання та зазначила, що громадянам суму мінімального податкового зобов’язання нараховує податкова служба. 

Посадовець нагадала і про необхідність обов’язкового використання касових апаратів підприємцями, які здійснюють готівкові розрахунки з покупцями за надані послуги чи товар. Також зазначила, що можуть не застосовувати касові апарати платники єдиного податку 1 групи та суб’єкти господарювання, які здійснюють торгівлю в сільській місцевості, однак за певних умов. 

Податківець зауважила, що розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року та зазначила умови, за яких подання декларації про майновий стан і доходи є обов’язковим. Водночас звернула увагу, що заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді можна за допомогою сервісу «Електронний кабінет», що дуже зручно.