Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звягельська ДПІ: Зустріч у форматі засідання «круглого столу» із представниками бізнесу м. Звягель.

опубліковано 08 листопада 2023 о 12:41

Нещодавно, за участі заступника начальника Звягельської ДПІ проведено засідання «круглого столу» з платниками податків.

Таке спілкування є ефективним способом оперативного розгляду нагальних питань платників.

Основний акцент засідання зроблено на питанні реєстрації реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Крім того, платникам презентували розроблені фахівцями податкової служби тематичні пам'ятки та листівки з актуальною інформацією.

Під час спілкування податківці акцентували, що з 1 січня 2022 року використання РРО стало обов’язковим для всіх платників єдиного податку ІІ – IV груп та не було відмінене 24.02.2022 у зв’язку з введенням режиму воєнного стану в Україні. Також незмінно залишилось, реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій не застосовуються: платниками єдиного податку І групи; платниками, які не здійснюють розрахункових операцій. 

У разі виникнення питань щодо застосування норм Податкового Кодексу податківці рекомендували підприємцям звертатись до центру обслуговування платників, де вони можуть отримати консультативну підтримку.

В ході засідання учасники отримали відповіді на свої запитання та подякували за конструктивний діалог.