Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коростенська ДПІ : Платник обирає самостійно – РРО чи ПРРО він буде застосовувати

опубліковано 26 жовтня 2023 о 11:39

Фахівці Коростенська ДПІ продовжують проводити щоденні тренінги для платників податків, під час яких акцентують увагу на змінах, пов’язаних із Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», а також нормах законодавства щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. Зокрема, роз'яснюють переваги використання ПРРО та повідомляють про поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Для проведення розрахунків суб’єкт господарювання обирає самостійно – РРО чи ПРРО він буде застосовувати. Якщо надає перевагу ПРРО, то обирає самостійно – безоплатний ПРРО від ДПС чи комерційний ПРРО.

Головний державний інспектор Наталія Савченко акцентувала увагу платників на перевагах використання Електронного кабінету та можливість отримувати відповіді на свої питання користуючись розділом «Онлайн-навчання» на вебпорталі ДПС, який містить корисну інформацію з податкової тематики, навички заповнення податкової звітності та розуміння оптимальних механізмів сплати, розміщено нові матеріали  Так ,у підрозділі «Застосування РРО/ПРРО» є оновлені матеріали на тему: «Навчальний модуль рро легко і доступно (оновлений)»,які можуть бути підказкою для платників .

Крім того, платників повідомлено і про впровадження нового сервісу для смартфонів «Моя податкова». «Моя податкова» – простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян,  а також сплати податків з використанням платіжних систем.  Мобільний застосунок доповнюватиметься новими можливостями відповідно до потреб платників податків.