Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Брусилівська ДПІ: Роз’яснювальна робота з платниками податків продовжується

опубліковано 25 вересня 2023 о 16:23

Працівники Брусилівської ДПІ Головного управління  ДПС у Житомирській області (далі – Брусилівська ДПІ) в рамках проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо застосування РРО/ПРРО провели ряд індивідуальних зустрічей з платниками податків.

Під час зустрічей начальник Брусилівської ДПІ Тетяна Бортнічук та головний державний інспектор ДПІ Оксана Аверіна розповідали про імплементацію норм Закону України від 30 червня 2023 року №3219-ІХ, зокрема про застосування ПРРО та РРО. На питання підприємців надали вичерпні відповіді, в тому числі і про те, що програмний РРО можна встановити на смартфон, планшет, комп’ютер чи інший пристрій, який має операційну систему Windows або Android та підключення до інтернету. І в цьому переваги програмних РРО,  для фіскалізації розрахункових операцій можна буде застосовувати гаджети і не придбавати касові апарати, що зменшить витрати суб’єктів господарювання. 

Надавались вичерпні відповіді стосовно проведення процедур реєстрації, обслуговування РРО, ПРРО та КОРО.

Обговорювали також питання відновлення відповідальності за порушення вимог закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з 01.08.2023 та з 01.10.2023 року у зв’язку з ухваленням Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».