Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Житомирська ДПІ: Під час інформаційної зустрічі з представниками тергромад про основні зміни ЗУ№3219 та відповідальність бізнесу за порушення фіскалізації готівкових операцій

опубліковано 22 вересня 2023 о 16:19

Днями за участі начальника Житомирської ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області Олександра М'ясковського відбулося засідання «круглого столу»з представниками Оліївської СТГ. 

Нагальним питанням, яке обговорювали податківці з представниками місцевого самоврядування  імплементація Закону України №3219, яким відновлено проведення планових документальних перевірок, проте виключно для платників податків, які здійснюють діяльність у сфері виробництва та реалізації підакцизної продукції, у сфері організації та проведення азартних ігор в Україні або ж надають фінансові, платіжні послуги. 

Окремо Олекснандр М'ясковський звернув увагу на  обов’язок проводити господарську діяльність з використанням касового апарату у разі здійснення готівкових розрахунків для спрощенців ІІ-ІV груп виник ще у січні 2022 року. Однак не всі відповідально поставилися до цієї вимоги законодавства і дотепер працюють без РРО.  

При цьому керівник ДПІ зауважив, що платники можуть використовувати будь-який представлений на ринку програмний РРО, залежно від своїх фінансових можливостей та функціональних потреб. Акцентував, податкова служба надає можливість безкоштовного встановлення програмного РРО на будь-який комп'ютер, ноутбук або ґаджет. Також поінформували про можливість застосовувати спрощену форму фіскального чеку для підприємців-спрощенців 

 Під час спілкування детально зупинилися на питаннях сплати до територіальних бюджетів майнових податків, оскільки податок на землю, податок на нерухоме майно та мінімального податкового зобов'язання за земельні частки (паї) - це ті складові, реалізація яких забезпечить громади додатковими фінансовими ресурсами.