Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Овруцька ДПІ: «Круглий стіл» з платниками податків

опубліковано 22 вересня 2023 о 15:31

З метою проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо новацій податкового законодавства начальник Овруцької ДПІ Сергій Невмержицький та головний державний інспектор Ірина Коркушко провели зустріч із платниками податків у форматі «круглого столу».  

Під час зустрічі Сергій Невмержицький повідомів присутнім про зміни податкового законодавства, які запроваджено Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».  Зокрема, щодо необхідності дотримання вимог чинного податкового законодавства у частині застосування РРО/ПРРО при проведенні розрахунків за продані товари чи отримані послуги, застосування електронних платіжних засобів при проведенні розрахунків та відміни добровільної сплати єдиного податку платниками. 

Крім того, надав роз’яснення щодо алгоритму дій для встановлення ПРРО. Так, за  його словами платникам податків необхідно: 

- отримати кваліфікований електронний підпис у будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг; 

- завантажити та встановити з веб-порталу ДПС програмне забезпечення на будь-який зручний пристрій; 

- для реєстрації торгової точки в приватній частині Електронного кабінету потрібно створити та заповнити Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (форма 20-ОПП); 

- для реєстрації ПРРО потрібно заповнити Заяву про реєстрацію програмного РРО (форма №1-ПРРО); 

- для реєстрації касира потрібно подати Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (форма 5-ПРРО).   

Також Ірина Коркушко наголосила на діючих електронних сервісах ДПС України, зокрема «Електронному кабінеті». Звернула увагу, що через нього до 31 грудня 2023 року включно можна подати декларацію про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки, по витратах понесених у 2022 році.