Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Овруцька ДПІ: Зустріч з платниками податків

опубліковано 18 вересня 2023 о 16:03

Фахівцями Овруцької державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Житомирській області продовжується здійснення заходів по посиленню роз’яснювальної роботи щодо новацій податкового законодавства, передбачених Законом України від 30.06.2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».  

Під час спілкування з платниками були надані відповіді на питання щодо  реєстрації реєстраторів розрахункових операцій/ програмних реєстраторів розрахункових операцій та особливостей сплати єдиного податку для платників 1-2 груп, податкова адреса яких знаходиться на територіях бойових дій (в тому числі можливих бойових дій) та на окупованих територіях. 

Увагу платників звернуто на те, що з 1 січня 2022 року використання РРО стало обов’язковим для всіх платників єдиного податку II – IV груп та не було відмінене у зв’язку з введенням режиму воєнного стану в Україні. 

Щодо сплати єдиного податку зазначено, що відповідно до Закону  № 3219-IX, який набрав чинності з 1 серпня 2023 року, право добровільної сплати збережено для платників єдиного податку 1-2 групи, що мали податкову адресу на територіях бойових дій  ( в тому числі можливих бойових дій) та на окупованих територіях. Перелік таких територій визначено наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України № 309 від 22.12.2022 року «Про затвердження Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойовій дії або тимчасово окупованих російською федерацією», зі змінами внесеними згідно з Наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України № 224 від 17.08.2023 року.

Крім цього, платників  поінформовано про можливість листування з податковою через Електронний кабінет.  Відповідно до ст.42 Податкового кодексу України платники можуть прийняти таке рішення шляхом подачі заяви в паперовому вигляді чи в електронному (форма f/j1391602 – Заява про бажання отримувати документ через електронний кабінет). Також, за бажанням, платник має змогу надати  Заяву про відмову отримувати документ через Електронний кабінет (форма f/j1391702).