Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Попільнянська ДПІ: Семінар з ФОПами Квітневої ТГ

опубліковано 15 вересня 2023 о 11:48

Днями відбувся семінар за участі начальника Попільнянської ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області Заволоки Тетяни з ФОПами території обслуговування Квітневої ТГ.

Програма семінару включала такі питання  як повернення на довоєнну  систему оподаткування: особливості переходу (ЗУ від 30.06.2023 року № 3219 «Про внесення змін до ПКУ та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану»,  ЗУ від 30.06.2023 року № 3219 «Про внесення змін до ПКУ та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» в частині реєстрації РРО/ПРРО та поновлення відповідальності за порушення вимог ЗУ “ Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Посадовець Інформувала платників про можливості «Електронного кабінету платника». 

Надано роз»яснення щодо порядку подання громадянами до органів Державної податкової служби відомостей про зміну даних, які вносяться до облікової картки, протягом місяця з  дня їх виникнення шляхом подання відповідної заяви за формою № 5 ДР, а саме при зміні прізвища, імені, по батькові, дати народження, місця реєстрації, заміні паспортного документа. Наголошено на проведені верифікації своїх реєстраційних даних як ФОПа з даними ДРФО.

Говорили і про повноту сплати податків в умовах воєнного часу, легалізацію трудових відносин, зокрема, посадовець наголосила на дотриманні трудового законодавства при прийнятті працедавцями на роботу найманих працівників, а також виплати їм заробітної пл ати не менше мінімально встановленого законодавством рівня.

Були надані відповіді на питання, які цікавили платників у ході проведення семінару. 

Семінар пройшов у формі діалогу корисного для обох сторін.