Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Житомирська ДПІ: Проведено «круглий стіл» щодо змін та новацій податкового законодавства у Тетерівській СТГ

опубліковано 08 вересня 2023 о 11:03

Заступники начальника Житомирської ДПІ Алла Якімчук провела з головою Тетерівської СТГ Валентиною Ільницькою «круглий стіл» щодо новацій та особливостей використання РРО/ПРРО. 
 В ході проведення «круглого столу» Алла Якімчук розповіла про особливості справляння єдиного податку для платників, які до 1 серпня 2023 року використовували спрощену систему з особливостями оподаткування, а також про порядок застосування РРО чи ПРРО для ІІ та ІІІ груп платників єдиного податку. Проінформувала про відновлення відповідальності за порушення вимог законодавства про застосування РРО. Нагадала, що усі суб’єкти господарювання, окрім тих, що обрали першу групу єдиного податку, повинні використовувати у своїй роботі РРО/ПРРО. 
Також зазначила, що  з 1 серпня 2023 року ввійшов  в дію Закон України від 30 червня 2023 року №3219-IX, яким передбачено перехід країни на довоєнне     оподаткування.         

 Також, відновлено обов’язкову сплату єдиного податку та скасовано спеціальний режим оподаткування за ставкою 2%, відновлено відповідальність бізнесу за незастосування касових апаратів та частково знято мораторій на податкові перевірки.  

Алла Якімчук відмітила, що  у рамках дії Закону №3219-ІХ вже з 1 жовтня 2023 року відновлюється застосування штрафних санкцій за порушення представниками бізнесу використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО) 

Насамкінець зазначила, що податкова служба пропонує платникам податків до застосування безкоштовне ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача.