Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коростишівська ДПІ : В ЦОП Коростишівської ДПІ провели зустріч з фізичними особами- підприємцями

опубліковано 14 червня 2023 о 14:44

На черговій зустрічі з фізичними особами – підприємцями, що днями відбулась в центрі обслуговування платників начальник Коростишівської ДПІ Головного управління ДПС у Житомирській області Ліна Сеніна поінформувала про новації податкового законодавства, зокрема ознайомила з вимогами Закону України від 11.04.2023року № 3050-IX та розповіла про основні критерії, за яких підприємці можуть перебувати на спрощеній системі оподаткування, які податки та в яких розмірах сплачують спрощенці в розрізі груп. 

Також нагадала про обов’язок підприємців (крім платників 1 групи) застосовувати РРО чи ПРРО при проведенні розрахункових операцій.

Крім цього, заступник начальника Коростишівської ДПІ Ліна Сеніна розповіла присутнім підприємцям про можливість скористатися до 31 грудня 2023 р. податковою знижкою. При цьому звернула увагу, що підприємці мають право на податкову знижку, лише за умови, якщо вони є ще найманими працівниками.

На завершення зустрічі Ліна Сеніна акцентувала увагу присутніх на зручності подачі декларацій через сервіс «Електронний кабінет». Податківець наголосила, що платники податків можуть подати через «Електронний кабінет» не лише декларацію про майновий стан чи декларацію з єдиного податку, але і переглянути подану звітність, листуватися з податковою, перевірити стан розрахунків з бюджетом на наявність чи відсутність податкового боргу, тощо.