Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коростишівська ДПІ: Проведено зустріч з переселенцями та надано роз’яснення

опубліковано 30 травня 2023 о 09:20

Днями, головний державний інспектор Коростишівської ДПІ Головного управління ДПС у Житомирській області Валентина Ставська провела зустріч з внутрішньо переміщеними особами та надала роз’яснення щодо визначення податкової адреси  переселенцями відповідно до статті 70 Податкового  кодексу України.

Для внесення даних в Державний реєстр фізичних осіб-платників податків внутрішньо переміщена особа може звернутися до будь-якого центру обслуговування платників Державної податкової служби України та подати заяву за формою № 5ДР. Друга адреса вноситься до ДРФО як додаткова, та використовується для листування.

Відповідно до підпунктів 1.5 Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, затвердженого постановою Кабміну від 01.10.2014 № 509, довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи  є документом, який підтверджує факт внутрішнього переміщення та взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, в якій, зокрема зазначається останнє зареєстроване місце проживання та фактичне місце проживання/перебування, зазначила ГДІ Коростишівської ДПІ Валентина Ставська .

Таким чином, особи, які переселилися з тимчасово окупованої території, а також внутрішньо переміщені особи, зобов’язані визначити свою податкову адресу та у зв’язку зі змінами даних, які вносяться до облікової картки або повідомлення, подати заяву за формою № 5ДР або за формою № 5ДРП, пред’являючи при цьому документ, що посвідчує особу, та довідку.

Також, інспектором Коростишівської ДПІ, громадянам було надано роз’яснення щодо реєстрації, як фізичними особами – підприємцями, зокрема, порядку здійснення підриємницької діяльності, сплати податків, подання податкової звітності.