Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Овруцька ДПІ: Зустріч з волонтером та включення його до Реєстру волонтерів

опубліковано 22 травня 2023 о 15:35

У Овруцькій ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області проведено зустріч з волонтером Комаревич Сергієм Васильовичем та розглянуто питання щодо включення його до Реєстру волонтерів.

Під час спілкування головний державний інспектор Ірина Коркушко звернула увагу на особливості та процедуру реєстрації волонтером та надала практичну допомогу по заповненню заяви про включення особи до зазначеного Реєстру.

Також роз’яснила, що таке Реєстр волонтерів і які вимоги  Закону України від 16 листопада 2022 року № 2757-ІХ «Про внесення змін до пункту 21 розділу VII «Прикінцеві положення» Закону України «Про благодійну діяльність та благодійні організації»(Закон 2757) щодо вдосконалення порядку включення благодійників – фізичних осіб до Реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації», який набрав чинності 11 грудня 2022 року

Державна податкова служба веде Реєстр волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації – базу даних волонтерів, які допомагають захисникам та жителям країни, що постраждали від війни. 

Реєстр необхідний для волонтерів, які збирають кошти на благодійність на свої особисті картки. Згідно з Податковим кодексом суми коштів, які збирає волонтер, не будуть оподатковуватись.

Реєстрація спрощена, фізичним особам – благодійникам для включення до Реєстру достатньо подати до податкової лише заяву про включення до зазначеного Реєстру.