Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коростишівська ДПІ: Зустрічі у колективах підприємств Коростишівщини з питань роз’яснювальної роботи щодо кампанії «Декларування громадян-2023»

опубліковано 30 березня 2023 о 09:09

Начальник  ДПІ Тетяна Демиденко та головний державний інспектор Коростишівської ДПІ  ГУ ДПС у Житомирській області Алла Гетманенко в  черговий раз зустрілись з колективами підприємств  Коростишівської ОТГ на тему: «Декларування доходів громадян отриманих протягом 2022 року».

Фахівці зауважили, що обов’язок громадянина подати річну податкову декларацію передбачено Конституцією України. Зокрема, стаття 67 якої зобов’язує кожного сплачувати податки та збори в порядку і розмірах, встановлених законодавством. 

Алла Гетманенко поінформувала присутніх, що з 01 січня 2023 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році та наголосила, що обов’язок громадянина подати річну податкову декларацію передбачено Конституцією України. Зокрема  податкову декларацію про доходи за минулий рік за новою формою зобов’язані заповнити та подати до 1 травня 2023 року громадяни, котрі отримали доходи, з яких не сплачено податок на доходи фізичних осіб. Окремо податківець детально розповіла про  доходи,  які відповідно до податкового законодавства підлягають обов’язковому декларуванню. 

Наприкінці зустрічі фахівці закцентували увагу слухачів на максимальне використання електронних сервісів ДПС, зокрема розповіли, що за допомогою «Електронного кабінету», платники мають змогу економити час,  зручно подати звітність, сплатити податки, отримати доступ до інформації тощо.  

Начальник ДПІ  відповіла на питання присутніх та порекомендувала підписатися на офіційну сторінку Коростишівської ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області у мережі Фейсбук https://www.facebook.com/kordpi610  а також слідкувати за новаціями на сайті Головного управління ДПС у Житомирській області.