Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Андрушівська ДПІ: Роз’яснення щодо декларування доходів громадян

опубліковано 23 березня 2023 о 13:16

Начальник Андрушівської ДПІ провів роз’яснення щодо декларування доходів громадян, отриманих в 2022 році.

Податківець надав роз’яснення про доходи, які підлягають обов’язковому декларуванню. Було проінформовано, що при отримані у 2022 році доходів від здавання в оренду (суборенду, емфітевзис) земельної ділянки сільськогосподарського призначення, земельної частки (паю), майнового паю іншій фізичній особі-орендарю, яка не є податковим агентом (самозайнятою особою) орендодавець (громадянин - одноосібник) визначає свої податкові зобов’язання за результатами такого року у декларації та сплачує податок з доходів за своєю податковою адресою. 

Доходи від продажу сільськогосподарської продукції, вирощеної на власних земельних ділянках площею понад 2 га, та доходи від надання власних земельних ділянок в оренду іншій фізичній особі підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18% та військовим збором за ставкою 1,5%. Самостійно сплатити узгоджені податкові зобов’язання  платники зобов’язані до 1 серпня 2023 року. 

Громадяни, які відповідно до норм розд. IV Податкового кодексу зобов’язані подавати декларацію за 2022 рік, повинні подати її не пізніше 1 травня 2023 року.  

Надано практичну допомогу при заповненні та поданні декларації про доходи, отримані у 2022 році.