Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коростишівська ДПІ: Під час економічних навчань податківці Коростишівщини знайомляться з роботою електронних сервісів та окремими нормами податкового законодавства

опубліковано 23 січня 2023 о 16:14

Днями, начальник Коростишівської ДПІ Головного управління ДПС у Житомирській області Тетяна Демиденко провела  чергове економічне навчання з працівниками ДПІ. 

Дізнатися більше про функціональні можливості електронних сервісів ДПС  - одне з основних питань, яке роз’яснила посадовиця.  Адже використовуючи функції Електронного кабінету, платники податків можуть реалізувати свої права та обов’язки, наприклад, отримати  інформацію про наявність/відсутність податкового боргу, зробити звірку щодо об’єктів оподаткування з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного податку, орендної плати, сформувати та надіслати податкову звітність тощо.

Крім того, Тетяна Демиденко нагадала присутнім про одноразове (спеціальне добровільне) декларування, яке триває до 1 березня 2023 року та застосування РРО/ПРРО при проведені розрахункових операцій за продані товари (отримані послуги).

Окремо очільниця поінформувала  працівників ДПІ про початок проведення кампанії  декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році. Про податкові новації, які почади діяти уже з 1 січня 2023 року,

Зокрема, що наявність платіжних терміналів для безготівкових розрахунків з покупцями стане обов’язковою для усіх торгівців, які провадять діяльність в населених пунктах, чисельність населення яких понад 25 тисяч осіб, зауважила очільниця Коростишівської ДПІ Тетяна Демиденко.

Посадовиця повідомила що з 1 січня 2023 року податкова декларація про майновий стан і доходи подається за оновленою формою (відповідно до наказу Міністерства фінансів України наказом від 17.05.2022 № 143, який набирає чинності з 1 січня 2023 року), а також що наказом Міністерства фінансів України від 18.02.2022 № 83 «Про внесення змін до форми Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності)», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 07.03.2022 за № 303/37639, затверджено нову редакцію податкової декларації з плати за землю. З 1 січня 2023 року податкову декларацію з плати за землю необхідно подавати за новою формою зміни .

Також, Тетяна Демиденко акцентувала на важливості сплати майнових податків до місцевого бюджету, роботі з платниками податків на упередження податкового боргу  та погашення наявної заборгованості по платежах до бюджету.