Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Баранівська ДПІ: Про перехід на спрощену систему оподаткування фізособами-підприємцями

опубліковано 13 грудня 2022 о 10:34

В Баранівській ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області  головним державним інспектором Надією Вовк проведено тренінг щодо порядку переходу фізичних осіб-підприємців на спрощену систему оподаткування з 01 січня наступного року.

Посадовець зазначила, що  у разі прийняття фізособою - підприємцем рішення про перехід на спрощену систему оподаткування з 1 січня 2023 року необхідно не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку нового року подати заяву до контролюючого органу разом із розрахунком доходу за попередній календарний рік, що передує року переходу на спрощену систему оподаткування.

Разом з тим зауважила, у разі відмови у реєстрації платника єдиного податку контролюючий орган зобов’язаний надати протягом двох робочих днів з дня подання суб’єктом господарювання відповідної заяви письмову вмотивовану відмову, яка може бути оскаржена суб’єктом господарювання у встановленому порядку.

Крім цього Надія Вовк наголосила, дохід за попередній календарний рік, що передує року переходу на спрощену систему оподаткування, визначається на момент подання заяви із врахуванням запланованої суми отримання доходу за період, що залишився до кінця року після подання заяви.

Також акцентувала увагу на тому, що суб’єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року.