Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Радомишльська ДПІ: Актуальні питання застосування одноразового (спеціального) добровільного декларування та електронні сервіси ДПС – теми «гарячої лінії»

опубліковано 13 грудня 2022 о 10:22

У Радомишльській ДПІ Головного управління ДПС у Житомирській області відбувся телефонний сеанс «гаряча лінія» на тему «Актуальні питання застосування одноразового (спеціального) добровільного декларування та електронні сервіси ДПС». На запитання платників відповідав начальник Радомишльської ДПІ Сергій Кисельчук.

Зокрема, дозвонювачів цікавило питання, хто може скористатись податковою амністією. Як розповів начальник ДПІ, подати одноразову декларацію можуть як резиденти, так і нерезиденти, які станом на момент отримання об’єктів декларування були резидентами України. Не зможуть скористатись податковою амністією малолітні, неповнолітні, недієздатні та обмежено дієздатні особи; особи, які за будь-який рік, починаючи з 1 січня 2005 року, подавали або мають подавати декларації відповідно до антикорупційних законів (державні службовці); особи, по відношенню до яких з боку України застосовані санкції.

Також платники податків запитували які електронні сервіси ДПС допомагають в дистанційному спілкуванні з податковою службою. Було роз’яснено, що в дистанційному спілкуванні з органами ДПС допомагають, зокрема, електронні сервіси ДПС:

«Єдине вікно подання електронної звітності» - спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення, яке розміщено на вебпорталі ДПС у розділі «Головна/ Електронна звітність/ Спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності до «Єдиного вікна подання електронної звітності».