Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Баранівська ДПІ: Про особливості одноразового добровільного декларування на «гарячій лінії»

опубліковано 08 серпня 2022 о 08:59

Нещодавно у Баранівській ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області відбулася «гаряча лінія» за участі начальника ДПІ Володимира Сушка на тему «Одноразове (спеціальне) добровільне декларування». Платників цікавили питання  ставок збору, особливостей відкриття поточного рахунку із спеціальним режимом використання. Наголошено, що кампанія одноразового (добровільного) декларування триває з 1 вересня 2021 року по 1 вересня 2022 року.

Зокрема, Володимир Сушко ознайомив платників з порядком  одноразового добровільного декларування громадян та повідомила, що декларація з одноразового (спеціального) добровільного декларування подається виключно в електронній формі через електронний кабінет платника податку

Фізичні особи, які мають активи, з яких не було сплачено або сплачено не в повному обсязі податки і збори в період до 1 січня 2021 може самостійно прийняти рішення щодо подання одноразової декларації. Крім того було повідомлено, що скористатися «податковою амністією» може виключно особа, яка є повнолітньою та дієздатною, але при цьому з 2005 року не перебуває/перебувала на державній службі і не знаходиться під санкціями.

Об’єктами декларування можуть бути такі активи як:

-   кошти у національній та іноземній валютах, банківські метали;

-   нерухомість;

-   автомобілі;

-  предмети мистецтва, антикваріат, ювелірні вироби;

-  корпоративні та майнові права на об’єкти інтелектуальної власності;

-  цінні папери;

-  інші активи, які були придбані за рахунок доходів з яких не було сплачено або сплачено не в повному обсязі податки і збори в період до 1 січня 2021.

         Крім того, начальник Баранівської ДПІ нагадав платникам, що фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку другої,  третьої та четвертої груп згідно з вимогами Податкового кодексу з 01 січня 2022 року зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій незалежно від виду діяльності та обсягу доходу.

Також, було  наголошено на необхідності подання декларації про майнові доходи, отримані фізичними особами за 2021 рік.