Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коростишівська ДПІ: Як отримати податкову знижку на навчання, інформували громадян Коростишева

опубліковано 21 червня 2022 о 09:01

Днями начальниця Коростишівської ДПІ Тетяна Демиденко провела зустріч із фізичними особами, під час якої роз’яснила Порядок отримання податкової знижки за навчання.

Відповідно до ст.166 п.166.3 ПКУ подати декларацію з метою отримання податкової знижки мають право громадяни, які понесли витрати на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім'ї першого ступеня споріднення.

Якщо за навчання студента сплатили особи, які не є членами його сім’ї першого ступеня споріднення (дід, баба та інші особи), вони не мають права на податкову знижку.

На податкову знижку мають право:

-  громадяни України та реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП);

- не приватні підприємці;

- особи, в яких розмір річної заробітної вище суми податкової знижки (враховується заробітна плата із вирахуваннями ЄСВ, обов’язкових страхових Накопичувального фонду та до недержавного пенсійного фонду);

- оформити знижку необхідно до кінця податкового року, наступного за звітним. Наприклад, у 2022 році податкова знижка буде враховувати витрати понесені на навчання в 2021 році.

Для оформлення податкової знижки звертатися до Державної податкової служби за місцем реєстрації платника.

Відшкодування за оплату на навчання розповсюджуються лише на послуги вітчизняних вищих навчальних закладів та не враховує оплату додаткових курсів чи навчання на військовій кафедрі.

На завершення зустрічі надано вичерпні відповіді на запитання платників щодо теми зустрічі.

Подібні заходи будуть проводитись і надалі.