Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коростишівська ДПІ: Платникам податків - про добровільне декларування громадян

опубліковано 21 червня 2022 о 08:59

Cьогодні у Центрі обслуговування платників Коростишівської ДПІ  Головного управління ДПС у Житомирській області заступником начальника ДПІ Ліною Сеніною проведено тренінг з платниками податків щодо добровільного декларування доходів громадян.

Посадовець звернула увагу на те, хто може скористатися правом на одноразове (спеціальне) добровільне декларування та на кого таке право не поширюється. Окремо зупинилися на питанні чи потрібно подавати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію за об’єкти рухомого або нерухомого майна, які були отримані у спадок (подарунок) від члена сім’ї першого або другого ступеня споріднення.   

Податківець зазначила, що декларант, який має намір скористатися одноразовим добровільним декларуванням щодо належних йому активів фізичної особи має право добровільно подати до контролюючого органу одноразову добровільну декларацію до 01 вересня 2022 року.

Ліна Сеніна презентувала інформаційні матеріали з питань добровільного декларування, та запропонувала потенційним декларантам ознайомитися з  положеннями податкової амністії на  вебсайті ДПС України в розділі «Одноразове добровільне декларування».