Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коростишівська ДПІ: Питання декларування доходів розглядалися під час засідання «круглого столу»

опубліковано 14 січня 2022 о 12:33

Засідання «круглого столу» з платниками податків, у приміщенні Коростишівської державної податкової інспекції, відбулось за участю начальника ДПІ Тетяни Демиденко. Спілкування було присвячене Кампанії декларування доходів громадянами за 2021 рік.

Начальником податкової інспекції було зазначено, що громадянам, які отримували доходи, із яких під час їх нарахування чи виплати протягом 2021 року податок не утримувався, чи одержували доходи від фізичних осіб, які не мають статусу податкових агентів, а також отримували іноземні доходи, необхідно подати декларацію про майновий стан і доходи не пізніше 30.04.2022.

Подати декларацію про доходи платники податків можуть особисто або уповноваженою на це особою, поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення, засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.

Заповнити декларацію та надіслати її до податкової служби в електронному вигляді з копіями первинних документів можна також за допомогою електронного сервісу «Декларація про майновий стан і доходи» на офіційному вебпорталі ДПС (www.tax.gov.ua) в «Електронному кабінеті» (розділ «ЕК для громадян»).

Цей сервіс передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.