Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коростишівська ДПІ: Надання податкової звітності в електронному вигляді – вимога часу

опубліковано 25 листопада 2021 о 14:10

У Коростишівській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Житомирській області начальник ДПІ Тетяна Демиденко проводила семінари-тренінги по залученню та навчанню платників податків до надання податкової звітності в електронному вигляді.

Очільниця повідомила про електронний цифровий підпис (ЕЦП), який дає можливість платникам податків оптимізувати процедуру подачі звітів, швидко та без перешкод звітувати до податкових органів не втрачаючи свій час, замовляти довідки тощо. Також серед основних переваг представлення звітності в електронному вигляді було виділено економію робочого часу та коштів на придбання бланків звітності, оперативне відстеження змін до форм звітності, уникнення втрат часу на черги при поданні звітності тощо.

Платникам було надано адреси відокремлених пунктів реєстрації користувачів Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС (далі – КН ЕДП ІДД ДПС) в Житомирській області до яких можна звернутися для отримання електронних довірчих послуг.

Розяснено, що термін чинності кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів становить не більше 2 (двох) років з моменту їх формування.

З інформацією щодо режиму роботи, розміщення пунктів обслуговування (відокремлених пунктів реєстрації) користувачів КН ЕДП ІДД ДПС можна ознайомитися на офіційному інформаційному ресурсі КН ЕДП ІДД ДПС (www.acskidd.gov.ua) за посиланням Головна / «Контакти» / «Пункти обслуговування» або Головна / «Отримання електронних довірчих послуг, у тому числі для програмних РРО» / «Пункти обслуговування».

Також наголошено, що уповноважений представник юридичної особи, установи, організації, органів місцевого самоврядування не може отримати за довіреністю кваліфіковані сертифікати відкритих ключів на посадових осіб (керівника, бухгалтера тощо) чи інших працівників таких установ, організацій, органів місцевого самоврядування, оскільки під час формування та видачі кваліфікованого сертифіката відкритого ключа здійснюється ідентифікація особи за умови її особистої присутності.