Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Радомишльська ДПІ: Як підприємцям І та ІІ груп скористатись правом на відпустку та не сплачувати єдиний податок

опубліковано 24 листопада 2021 о 17:07

Фахівці Радомишльської ДПІ повідомляють, що платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку на час відпустки, один раз на рік, протягом одного календарного місяця. Від сплати єдиного податку звільняються підприємці І –ІІ груп і у випадку хвороби,  якщо вона триває 30 і більше календарних днів.

Скористатись правом на відпустку платники можуть, подавши до органу податкової служби за місцем реєстрації заяву у довільній формі з інформацією про період запланованої відпустки чи терміни втрати працездатності з обов’язковим додаванням копії листка непрацездатності.

Заяву щодо періоду щорічної відпустки рекомендовано подавати до початку відпустки, а заяву щодо терміну втрати працездатності доцільно подавати одразу після закінчення лікарняного.

За цей період підприємці не звільняються від сплати єдиного соціального внеску, який необхідно сплати в розмірі не менше мінімального страхового платежу, тобто 1320 грн, а також, якщо під час відпустки або лікарняного  підприємець отримує дохід, то за такий період йому доведеться сплатити єдиний податок, оскільки отримання коштів є підтвердженням ведення діяльності.

Нагадаємо, що подати заяву платники можуть і без відвідування органу ДПС за допомогою електронного сервісу «Електронний кабінет платника», скориставшись меню «Листування з ДПС» приватної його частини, де фізичні особи - підприємці мають можливість направити документ до ДПС у форматі pdf. Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua.